Seniorenwoningen

Bent u als oudere opzoek naar een woning? Wij helpen u graag op weg. Misschien kunt u een voorrang- of kortingsregeling krijgen. Lees de voorwaarden na in de onderstaande antwoorden.  

Veel gevraagd over Seniorenwoningen

Verhuren jullie seniorenwoningen?

Nee, wij verhuren geen seniorenwoningen. Wij verhuren wel woningen met voorrang aan 65-plussers. Deze woningen kunt u huren in Utrecht en Nieuwegein. U vindt de beschikbare woningen op de website van WoningNet.

Wat moet ik doen bij om een verhuizing een maximale huurverhoging van €50,00 te krijgen als ik van een grote naar een kleinere woning verhuis?

U hoeft daarvoor helemaal niets te doen. Door de informatie zoals die bij Woningnet bekend is, weten wij dat u een woning van 4 kamers of meer achterlaat en wilt verhuizen naar een woning van 3 kamers of minder. Hierdoor heeft u bij het reageren op de nieuwe woning al voorrang gekregen. Op basis van deze informatie kunnen wij de nieuwe huurprijs berekenen.
Let wel: Bij de toewijzing van van een nieuwe woning moeten wij passend toewijzen. Wij mogen de woning niet toewijzen als de hoogte van de nieuwe huur niet past bij de hoogte van uw inkomen.

Waarom worden er woningen in een seniorencomplex toegewezen aan mensen jonger dan 65 jaar?

Iedereen met een passend inkomen mag reageren op seniorenwoningen. We mogen geen kandidaten uitsluiten op basis van leeftijd of gezinsgrootte.

Wel mogen we voorrang geven aan leeftijdsgroepen en gezinnen van een bepaalde grootte. Zijn er bij het reageren op een seniorenwoning geen kandidaten meer die voldoen aan de voorrangsregeling? Dan komen andere kandidaten aan de beurt. Dit kunnen mensen jonger dan 65 jaar zijn.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

  • Chat ons

    Stel uw vraag via de chat rechtsonder op deze website en u krijgt op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur binnen 2 minuten antwoord.

  • WhatsApp

    Stuur ons een bericht op 06 23 82 44 84. Wij helpen u binnen 2 minuten op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur.

    WhatsApp ons