Brandveiligheid

In juni 2017 was er sprake van een grote brand in een flatgebouw in Londen. Naar aanleiding van deze brand komen er bij Mitros veel vragen binnen over de brandveiligheid van de flatgebouwen van Mitros.

Wij kunnen ons voorstellen dat er behoefte is aan meer informatie over risicosituaties in en om uw woning. En wat u in zo'n situatie kunt doen. Brandveiligheid is daar een belangrijk onderdeel van. Daarom organiseert Mitros samen met het Rode Kruis op maat gemaakte workshops over het voorkomen van brand en andere risicosituaties.

Veel gevraagd over Brandveiligheid

Hoe test ik of mijn rookmelder het nog goed doet?

Druk op de testknop van de rookmelder. De testknop is een klein rond knopje op de zijkant of op het deksel van de rookmelder. Gaat het alarm af? Dan doet uw rookmelder het goed. Het is slim om uw rookmelder minstens 2 keer per jaar te testen.

Kunnen jullie mij meer vertellen over brandveiligheid in gebouwen van Mitros?

Ja, dat kan. Mitros biedt goede en betaalbare huurwoningen in prettige en leefbare buurten. Wij zijn ervoor verantwoordelijk dat onze woningen voldoen aan wettelijke kwaliteitseisen. Een gebouw mag geen gevaar opleveren voor bewoners, gebruikers en de omgeving. Daarom heeft de overheid in het Bouwbesluit 2012 voorschriften voor veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu vastgelegd. Een gebouw moet altijd voldoen aan die voorschriften. In het Bouwbesluit staan eisen over het gedrag bij brand van gevelmaterialen. Onze aannemers houden zich aan deze eisen.

Kan ik deelnemen aan een workshop over brandveiligheid?

De bewonerscommissie of buurtbeheerder kan uitzoeken of er behoefte is onder bewoners om meer informatie over risicosituaties te ontvangen. Ook kan de bewonerscommissie of buurtbeheerder uitzoeken welke onderwerpen nog meer belangrijk zijn in uw buurt.

Samen met het Rode Kruis wordt dan een workshop op maat gemaakt. Tijdens de workshop bespreken jullie welke noodsituaties er kunnen ontstaan en hoe er dan gehandeld kan worden. Verder kunt u een persoonlijk noodplan invullen en worden er handige tips gegeven.

De brandblusser of brandslang in de algemene ruimte van mijn woongebouw is kapot. Wat kan ik doen?

Het is belangrijk dat de blusmiddelen in uw woongebouw goed werken. Daarom wordt dit regelmatig gecontroleerd. Ziet u dat er toch iets kapot is? Neem dan direct contact met ons op of met uw buurtbeheerder.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

  • Chat ons

    Stel uw vraag via de chat rechtsonder op deze website en u krijgt op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur binnen 2 minuten antwoord.

  • WhatsApp

    Stuur ons een bericht op 06 23 82 44 84. Wij helpen u binnen 2 minuten op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur.

    WhatsApp ons