Daken en dakgoten

Uw dakgoten kunnen verstopt raken. Bijvoorbeeld met bladeren of zand. Het is fijn als u dit zelf in de gaten houdt. Wij doen dat namelijk niet altijd voor u. Heeft u een schoorsteen? Dan kunt u ons bellen voor het vegen van uw schoorsteen. Wij doen dat elk jaar. 

Veel gevraagd over Daken en dakgoten

Hoe vaak maken jullie mijn dakgoten schoon?

Dit verschilt per type woning. Neem contact op met uw buurtbeheerder voor het schoonmaakrooster van de dakgoten van uw gebouw.

Mijn dakgoot of regenpijp zit verstopt. Wat moet ik doen?

Dat ligt aan de oorzaak van de overstroming.

Mijn dakgoten lekken. Wat moet ik doen?

Soms kan de regenpijp het water niet verwerken. Bijvoorbeeld door veel regen. Uw dakgoot stroomt dan over. Maar het kan ook zijn dat uw dakgoot of regenpijp verstopt is. U kunt dan de volgende dingen doen:

  • Is uw dakgoot verstopt? Maak de dakgoot zelf schoon als u in een eengezinswoning woont. Woont u in een flatgebouw en hoger dan 3 verdiepingen? Neem dan contact met ons op.
  • Is uw regenpijp verstopt? Neem dan contact op met Riool Reinigingsservice via 030 - 248 26 00.
  • Is de dakgoot of regenpijp lek? U kunt hier uw reparatie melden.

Moet ik zelf de schoorsteen vegen?

Nee, dat hoeft u niet zelf te doen. Wij doen dat meestal 1 keer per jaar voor u. Is dit langer dan een jaar geleden gedaan? Neem dan contact met ons op. Het gaat om rookgaskanalen in flats, die door bewoners gebruikt worden voor het stoken van een eigen gaskachel. 

Er mist een dakpan op mijn dak. Wat kan ik doen?

U kunt hier een reparatie melden voor een dakdekker.