Nieuwbouwwoningen

De komende jaren willen we een groot aantal nieuwbouwwoningen in de sociale huur aan ons bezit toevoegen. We proberen per jaar zo’n 300 sociale huurwoningen in Utrecht en Nieuwegein bij te bouwen. Dit doen we door sloop en nieuwbouw, maar vooral door de aankoop van nieuwe locaties. Met nieuwbouw willen we inspelen op de groeiende vraag naar sociale huurwoningen in Utrecht en Nieuwegein.

Veel gevraagd over Nieuwbouwwoningen

Ik heb op een nieuwbouwwoning gereageerd. Kan ik de woning bezichtigen voordat ik deze accepteer?

Nee, dat kan helaas niet. U kunt niet zomaar de bouwplaats op. Het is daar niet altijd veilig zonder de juiste kleding. Wel organiseren we een kijkdag om de woning voor het eerst te bekijken. U ontvangt een uitnodiging als u uw interesse kenbaar hebt gemaakt via WoningNet en u een geselecteerde kandidaat bent. De kijkdag staat los van de woningaanbieding. U kunt de woning accepteren zonder de woning gezien te hebben. Na de kijkdag kan de woning nog worden geweigerd. Hieraan zijn vaak wel kosten verbonden. 

Ik heb een opleverklacht over mijn nieuwbouwwoning. Bij wie kan ik terecht?

Heeft u de sleutel korter dan 3 maanden? Neem dan contact op met de opzichter of aannemer. Na deze 3 maanden kunt u alle klachten bij ons melden. Neem hiervoor contact met ons op. U kunt ook hier uw reparatie melden.

Kan ik bezwaar maken tegen nieuwbouwplannen?

Ja, u kunt bezwaar maken bij de Rijksoverheid. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Ik wil een nieuwbouwwoning kopen. Hoe werkt dit?

Mitros bouwt geen nieuwe koopwoningen meer. We bouwen alleen nog sociale huurwoningen. We verkopen wel op sommige plekken bestaande sociale huurwoningen. Op mitrosverkoopt.nl ziet u welke bestaande woningen op dit moment door ons te koop worden aangeboden.
 

Kan ik mij inschrijven voor een nieuwbouwwoning van Mitros?

U kunt zich niet bij Mitros inschrijven voor een nieuwbouwwoning. Het aanbod van nieuwbouwwoningen vindt u op de website van WoningNet. U kunt daar reageren op een nieuwbouwproject. Voor meer informatie over nieuwbouwprojecten van Mitros kunt u op onze website terecht op de pagina met nieuwbouwprojecten. U kunt ook contact met ons opnemen.

Wanneer krijg ik bericht over de oplevering van mijn nieuwbouwwoning?

U krijgt minimaal 2 weken voor de oplevering een brief van ons. Daarin leest u de datum van oplevering.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

  • Chat ons

    Stel uw vraag via de chat rechtsonder op deze website en u krijgt op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur binnen 2 minuten antwoord.

  • WhatsApp

    Stuur ons een bericht op 06 23 82 44 84. Wij helpen u binnen 2 minuten op werkdagen tussen 8.30 uur - 17.00 uur.

    WhatsApp ons