De Juf (A.B.C.-straat)

Transformatie A.B.C.-straat

Inleiding

In oktober 2019 heeft Mitros het wooncomplex aan de A.B.C.-straat gekocht van de instelling Victas. Samen met MOKA architecten en aannemer Van Wijnen hebben we het afgelopen jaar de plannen voor het wooncomplex uitgewerkt. Het wooncomplex bestaat uit verschillende gebouwen die we transformeren naar woningen. Het binnenterrein wordt de gemeenschappelijke binnentuin voor de bewoners.

Projectomschrijving

In het wooncomplex 'De Juf' worden uiteindelijk 86 appartementen gerealiseerd. Bij oplevering verhuren we eerst twee blokken (C1 en C2) in het complex met 34 onzelfstandige eenheden tijdelijk aan Stichting De Veste. Stichting De Veste huisvest studenten met een autistische beperking in een voormalig kantoorpand van Mitros in Utrecht. Zij moeten daar weg vanwege een herontwikkeling. Het betreft een tijdelijke situatie voor de duur van maximaal 7 jaar. Bij oplevering zijn er daarom eerst 70 appartementen beschikbaar. Op het moment dat een andere locatie voor De Veste is gevonden, bouwt Mitros de 34 onzelfstandige eenheden om naar 16 zelfstandige appartementen. 'De Juf' bestaat dan in totaal uit 86 appartementen.

Ligging

Wooncomplex 'De Juf' ligt in de Binnenstad van Utrecht in het Museumkwartier op loopafstand van de Dom en dichtbij verschillende voorzieningen en winkels.

Voorzieningen

Huurders kunnen via het bedrijf Juuve (betaald) beschikken over 1 van de 2 deelauto’s in de parkeergarage onder het gebouw. Daarnaast beschikt het complex over een grote kelder waarin een gemeenschappelijke fietsenstalling en bergingen komen met ruimte voor 220 fietsen.

Type woningen

Onderstaande afbeelding is een situatietekening van het 'De Juf', waarbij blok A ligt aan de A.B.C.-straat. De gebouwen C1 en C2 verhuren we tijdelijk aan Stichting De Veste. Alle woningen in de blokken A en B zijn bereikbaar met een lift. Daarnaast zijn de woningen in blok A levensloopbestendig doordat de appartementen inclusief badkamer in zijn geheel gelijkvloers zijn. Naast de hoofdentree van blok A komt een gemeenschappelijke ruimte voor de huurders.

Mitros bouwt aan de A.B.C.-straat een variatie aan appartementen met een oppervlakte tussen de 38 en 74 m2 gbo. Gemiddeld zijn de woningen 54 m2 gbo. 64 appartementen zijn tweekamerappartementen, de overige 6 appartementen zijn driekamerkamerappartementen.

Alles op een rij

  • Aankoop door Mitros in 2019 van voormalige verslavingskliniek bestemd voor transformatie naar woningen.
  • Gelegen in de Binnenstad van Utrecht op loopafstand van de Dom.
  • Bij oplevering zijn er 70 appartementen beschikbaar, 34 onzelfstandige eenheden worden verhuurd aan Stichting De Veste.
  • Na vertrek van Stichting De Veste worden de 34 onzelfstandige eenheden omgebouwd naar 16 zelfstandige appartementen.
  • Het totaal aantal appartementen is na vertrek De Veste 86.
  • Grote variatie aan type appartementen met merendeel 2-kamerappartementen.
  • Start verbouwing begin 2021 en verwachte oplevering eind 2021.

Huurprijs

De 70 woningen worden in de onderstaande huurcategorieën verhuurd:

  • 44 woningen verhuren we in de sociale huur.
  • 26 woningen verhuren we in de midden huur.

Meer informatie?

In augustus 2021 plaatsen we meer informatie over onder andere de huurprijzen, verhuur van de woningen en de verschillende woningtypen.
Andere vragen kunt u via e-mailbericht stellen: abc-straat@mitros.nl.

Planning
Aannemer Van Wijnen is in november 2020 begonnen met interne sloopwerkzaamheden in het complex. In december 2020 zal de vergunningaanvraag worden ingediend bij de gemeente. Nadat de vergunning door de gemeente is afgegeven zal naar verwachting in maart 2021 worden gestart met de verbouwing en de transformatie. Het complex zal dan in het najaar 2021 worden opgeleverd. Met de verhuur van de woningen verwachten we in het voorjaar 2021 te starten.

Meer informatie
In augustus 2021 plaatsen we meer informatie over onder andere de huurprijzen, verhuur van de woningen en de verschillende woningtypen.

Andere vragen kunt u via e-mailbericht stellen: abc-straat@mitros.nl.