De Juf (A.B.C.-straat)

De Juf (A.B.C.-straat)

De Juf is een wooncomplex in de Binnenstad van Utrecht met 66 tweekamerappartementen en 4 driekamerappartementen. Daarnaast zitten er in het complex een aantal appartementen en 34 onzelfstandige eenheden van Stichting De Veste.

Type woningen


Verschillende twee- of driekamerappartementen met een oppervlakte tussen de 35 en 73 m2. Gemiddeld zijn de woningen 54 m2. Er is een gemeenschappelijke binnentuin en een ontmoetingsruimte voor de bewoners.

Ligging


De Juf ligt in de Binnenstad van Utrecht in het Museumkwartier op loopafstand van de Dom en dichtbij verschillende voorzieningen en winkels.

Voorzieningen


Bij de woningen verhuren we geen parkeerplaatsen. Het is niet mogelijk om een vergunning aan te vragen of een plek in de parkeergarage van de gemeente te huren. U kunt via het bedrijf Juuve (betaald) gebruik maken van 1 van de 2 deelauto’s in de parkeergarage onder het gebouw. Daarnaast is er een grote kelder met een gemeenschappelijke fietsenstalling en bergingen.

Stichting Veste en Stichting Jados


In De Juf zijn 34 onzelfstandige eenheden bedoelt voor Stichting Veste en Stichting Jados. Hier wonen studenten met een autistische beperking. Het betreft een tijdelijke situatie voor de duur van maximaal 7 jaar. Daarna worden de 34 onzelfstandige eenheden omgebouwd naar 16 zelfstandige appartementen.

Daarnaast worden 9 zelfstandige woningen verhuurd aan Stichting Veste. Stichting Jados begeleidt de cliënten en huurt een kantoorruimte naast de ontmoetingsruimte.

Alles op een rij


• 70 huurappartementen, 34 onzelfstandige eenheden worden verhuurd aan Stichting Veste.
• Grote variatie aan type appartementen met merendeel tweekamerappartementen.
• Verwachte oplevering eind 2021/begin 2022.

Toewijzen en reageren


Naar verwachting worden de woningen eind oktober of begin november 2021 geadverteerd op WoningNet. Let op: ook als u een midden inkomen heeft, moet u ingeschreven staan bij WoningNet Regio Utrecht.
De woningen voor de middeninkomens verhuren we via loting. Voor regulier woningzoekenden gelden de regels van passend toewijzen. Naar verwachting worden de woningen medio oktober 2021 geadverteerd op Woningnet.

Huurprijs

  • De woningen worden in de onderstaande huurcategorieën via Woningnet verhuurd:
  • 44 woningen verhuren we in de sociale huur (passend toewijzen):
    • 33 tweekamerwoningen en 2 driekamerwoningen hebben een huurprijs van € 633,25 exclusief servicekosten (waarvan 9 woningen direct bemiddeld aan Stichting Veste)
    • 7 tweekamerwoningen en 2 driekamerwoningen hebben een huurprijs van € 752,33 exclusief servicekosten
  • 26 tweekamerwoningen verhuren we aan middeninkomens (minimaal inkomen: € 40.024 en maximaal inkomen: € 51.199). De huurprijs is € 752,33 exclusief servicekosten. Toewijzing van deze 26 woningen verloopt op WoningNet via loting.

Meer informatie

Eind oktober komt de verhuurbrochure online. Houd onze website in de gaten. Andere vragen kunt u via e-mail aan ons stellen: abc-straat@mitros.nl.

Planning
Aannemer Van Wijnen is in november 2020 begonnen met interne sloopwerkzaamheden in het complex. In december 2020 zal de vergunningaanvraag worden ingediend bij de gemeente. Nadat de vergunning door de gemeente is afgegeven zal naar verwachting in maart 2021 worden gestart met de verbouwing en de transformatie.

Toewijzen en reageren
Naar verwachting worden de woningen medio oktober 2021 geadverteerd op Woningnet. Het complex zal eind 2021/begin 2022 worden opgeleverd. 

Meer informatie
Begin oktober 2021 plaatsen we meer informatie over onder andere de huurprijzen, verhuur van de woningen en de verschillende woningtypen.

Andere vragen kunt u via e-mailbericht stellen: abc-straat@mitros.nl.