De Staalmeester

23 sociale huurappartementen en fietsenstalling

Op de Muinck-locatie in Zuilen bouwen we 23 sociale huurappartementen met lift en een gezamenlijke fietsenstalling. Het gebouw de Staalmeester ligt in de buurt van Queeckhovenplein. Dit is zo goed als naast de Vecht en vlakbij het Vorstelijk Complex. Ook ligt het winkelcentrum Rokade en onder andere een huisartsenpraktijk op 5 minuten fietsafstand.

Projectomschrijving
Er worden 23 sociale huurappartementen gebouwd met een gezamenlijke fietsenstalling. 12 tweekamerappartementen en 11 driekamerappartementen tussen 58m² en 72m². De appartementen zijn verdeeld over 2 bouwblokken van elk 3 bouwlagen met een lift.
- De huurprijs van de tweekamerappartementen is €633,25 per maand (prijspeil 2021).
- De huurprijs van de driekamerappartementen is €752,33 per maand (prijspeil 2021).

Verhuur
Een deel van de woningen zal verhuurd worden aan een speciale doelgroep. Het andere gedeelte wordt half september 2021 geadverteerd op WoningNet. U moet ingeschreven staan bij WoningNet regio Utrecht om op de woningen te reageren. We verhuren de woningen aan huishoudens tot 2 personen.

Voorrang

Personen van 65 jaar en ouder krijgen voorrang op de appartementen. Ook krijgt u voorrang als u een sociale huurwoning met minimaal 4 kamers achterlaat. Dan heeft u mogelijk recht op de Van Groot naar Beter regeling.

Mitros verhuurt 12 van deze woningen met extra voorrang aan 65-plussers uit de wijk
Woont u in de buurt Queeckhovenplein en of de buurt Prins Bernhardplein en bent u 65 jaar of ouder? Dan krijgt u voorrang op andere 65-plus huishoudens. Samen met de gemeente Utrecht zijn we een experiment gestart om de doorstroom op de woningmarkt te stimuleren. Zo kunt u in uw eigen buurt blijven wonen in comfortabele woning die past bij uw woonwensen nu én in de toekomst.

Wilt u weten of u daarvoor in aanmerking komt? Mail voor meer informatie naar demuinck@mitros.nl.

Planning
In april 2021 is gestart met de bouw. De verwachte oplevering is eind 2021 of begin 2022.

Verhuurbrochure
U kunt de verhuurbrochure vinden onder het tabblad 'Documenten'.

Meer informatie?
Heeft u vragen over het project de Staalmeester dan kunt u een e-mail sturen naar: demuinck@mitros.nl.

Planning

In april 2021 is gestart met de bouw. De verwachte oplevering is eind 2021 of begin 2022.