Dickensplaats

Van garagebox naar betaalbare huurwoning

Aan de Dickensplaats in de wijk Halve Maan Noord bouwen we 48 nieuwe duurzame en betaalbare sociale huurwoningen. Deze woningen komen in de plaats van verouderde garageboxen, een garagebedrijf en acht woningen. Het project is onderdeel van een breder programma om de wijk Halve Maan op te knappen.

Projectomschrijving

Door nieuwe woningen te bouwen, kunnen meer mensen prettig wonen in de prachtige wijk Halve Maan Noord. De acht woningen aan de Cervanteslaan 22-28 vervangen we voor een appartementengebouw (Oliver Twist) van vijf verdiepingen. Via de lift kunt u deze appartementen bereiken. Op de plek van de oude garageboxen bouwen we 24 eengezinswoningen (Dickensplaats).

U kunt niet meer op de woningen reageren

De woningen zijn in mei en juni geadverteerd op WoningNet. De 24 appartementen hebben twee slaapkamers. De huurprijs van de appartementen valt net onder de eerste aftoppingsgrens. Dit komt neer op € 633,25 bruto huur per maand. De 24 eengezinswoningen hebben drie slaapkamers. De huurprijs van een eengezinswoning is vastgesteld op € 752,33 bruto huur per maand.

Stand van zaken 

Koopmans Bouw uit Enschede is inmiddels gestart met de bouw van de appartementen en eengezinswoningen. In december 2020 is de eerste paal in de grond gegaan voor de nieuwbouw. Koopmans is al een heel eind. De buitenkant van de appartementen en eengezinswoningen is al klaar. We verwachten dat de woningen eind 2021 of begin 2022 worden opgeleverd. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de bouw via een nieuwsbrief? Stuur dan een mail naar dickensplaats@koopmans.nl.

Tijdens de bouwvakantie van 26 juli t/m 13 augustus is de bouwplaats gesloten
Dat betekent dat er in die periode geen bouwerkzaamheden zullen zijn.

  • Start bouw oktober 2020
  • Einde bouw eind 2021