LIVIN

LIVIN: samen leven en wonen in een gemengd woonproject

Let op: alle woningen zijn inmiddels aangeboden, je kunt niet meer reageren.

In Leidsche Rijn Terwijde bouwen we samen met Heijmans Woningbouw een nieuw wooncomplex. Hier gaan we dit najaar van start met een gemengd woonproject: LIVIN. Een deel van de huurders van LIVIN is dak- en/of thuisloos geweest. Wonen in LIVIN betekent wonen in een levendig en betrokken wooncomplex waar iedereen oog heeft voor elkaar. De huurders onderhouden contact met elkaar en ondernemen zo nu en dan samen bewonersactiviteiten.

In LIVIN ligt de nadruk op samen leven en omkijken naar elkaar. De huurders vormen samen een woonvereniging. Daarnaast krijgen de mensen die dak- en/of thuisloos zijn geweest woonbegeleiding van Stichting De Tussenvoorziening en is er extra beheer vanuit Mitros.

Selectie kandidaten

De toewijzing van de woningen van LIVIN gaat anders dan anders. Wij selecteren huurders op basis van:

 • Motivatie
 • Bijdrage aan de goede sfeer in het gebouw
 • Inkomen, huishoudsamenstelling en inschrijfduur
  Bij de woningen die we hebben verloot, kijken we niet naar de inschrijfduur. Wel naar de huishoudsamenstelling, het inkomen en natuurlijk de motivatie.

Reageren op een woning in LIVIN: de advertenties zijn gesloten

De advertenties van de woningen op WoningNet zijn gesloten. Kandidaten met voldoende inschrijfduur en de mensen die zijn ingeloot voor de woningen die we hebben verloot, nodigen we uit voor het aanleveren van hun motivatie.

Zij worden op basis van hun motivatie geselecteerd en uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met Mitros en Stichting De Tussenvoorziening. Voorwaarde voor de uiteindelijke toewijzing van een woning na een succesvol gesprek is dat het verzamelinkomen en huishoudsamenstelling passen bij de huurprijs en de woning.

Klik op de afbeelding om te vergroten. 

 

LIVIN-huurders zijn simpelweg goede buren en vinden het leuk om:

 • Contacten aan te gaan en te onderhouden
 • Gezamenlijke activiteiten te organiseren en te ondernemen
 • Actief deel te nemen in de woonvereniging van LIVIN (lidmaatschap is verplicht)
  Meer weten over wonen in een gemengd woonproject? Bekijk deze video.

Ervaringen huurders van andere gemengd woonprojecten

“Even elkaar helpen iets naar boven sjouwen, elkaar attenderen op een openstaande deur, het draagt allemaal bij aan een fijne woonsfeer.” (bewoner Majella)

“Met een groot deel van de mensen heb je een andere band dan gewoon buren, het zijn meer vrienden-buren.” (ex-dakloze bewoner Majella)

“Een bijzondere plek, waar verschillende mensen met verschillende levensverhalen wonen.” (bewoner ‘t Groene Sticht)

Over het wooncomplex

Huurders die kiezen voor dit gemengd woonproject wonen in een driekamerappartement nabij het station en het (winkel)centrum van Leidsche Rijn. De appartementen zijn met name geschikt voor alleenstaanden en stellen, we hanteren een maximale huishoudsamenstelling van vier personen.

Het gebouw heeft 121 woningen. De woningen zijn verdeeld over een woontoren van 9 bouwlagen en laagbouw in een u-vorm van 5 bouwlagen. Er is een grote gemeenschappelijke ruimte waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen organiseren. Er is een afgesloten terrein zijn met parkeerplekken voor auto’s. Alle woningen zijn gasloos en hebben een warmte terugwin-installatie. Het complex is bovendien zeer energiezuinig. De isolatie van het gebouw voldoet aan de eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG).

Over de woningen

 • 121 Woningen (waarvan 84 woningen voor Mitros huurders).
 • De kleinste woningen zijn circa 60 m2, de grootste ruim 80 m2.
 • Alle woningen zijn driekamerappartementen.
 • Energiezuinig, gasloos, BENG.

LIVIN in het kort

 • Bewust kiezen voor wonen in een gemengd woonproject met mensen die dak- en/of thuisloos zijn geweest. Deze huurders krijgen woonbegeleiding van Stichting De Tussenvoorziening.
 • Meedenken en doen binnen een actieve woonvereniging.
 • Selectie kandidaten op basis van: inkomen, huishoudsamenstelling, inschrijfduur en motivatie. Bij loting kijken we niet naar de inschrijfduur.
 • Kleinste woningen zijn circa 60 m2, de grootste ruim 80 m2.
 • Energiezuinig wonen nabij het station en het (winkel)centrum van Leidsche Rijn.
 • Huurprijs: €619,01 (prijspeil 2020)
 • Oplevering woningen: najaar 2020.

Waarom verhuren wij woningen in een gemengd woonproject?

Met een gemengd woonproject willen we ervoor zorgen dat iedereen een fijne betaalbare woonplek kan krijgen in Utrecht. Ook mensen die het soms nog lastig vinden om zelfstandig te wonen. Mitros werkt daarom nauw samen met Stichting De Tussenvoorziening om meer mensen uit de maatschappelijke opvang te kunnen huisvesten in Utrecht.


Bekijk hier de video over een van onze andere gemengd woonprojecten MIXIT: